IT-KALAUZ

Tudástár a mindennapokhoz.
Számítógépes környezetről, informatikáról érthetően, felhasználóbarát módon.

Az információtechnológia kisördögei

Google, Apple, Facebook, Skype. Ha találós kérdés lenne, így szólna: mi a közös bennük? Nyilván több minden, de amiről az írásunk szól, az egyetlen mozzanat mindannyiu(n)k életéből. A végén a konklúzió: hogyan értékelődik fel egy szoftver, amikor zűr van. IT-filozófiai értekezés arról, hogy a lónak is négy lába van.

Fő a biztonság – virtuálisan is!

Adatvédelem. Elsőre talán nem is gondoljuk, hogy magánemberként nekünk is dolgunk lenne ezzel a témával, pedig mindenki, aki használja az internetet, e-mailezésre, böngészésre, vásárlásra, közösségi oldalakat lapozva, sok gondtól kíméli meg magát, ha tisztában van a rejtőzködő veszélyekkel is.

Kevesebb energia, kisebb költség!

A digitalizáció és az évről évre fejlődő technológiák megkérdőjelezhetetlenül megkönnyítik a mindennapjainkat. Az egyre növekvő számú digitális eszköz kihasználásához azonban egyre több energiára van szükség nap mint nap.

Digitális eszközök a hőségben

A nyári kánikula nem csak az emberek és állatok szervezetére, de még az elektronikus eszközeinkre jelentős hatással van. Mind a meleg, mind a napfény befolyásolhatja működésüket, teljesítményüket és élettartamukat.

Megbízható online személyazonosítás – avagy miért hasznos az EESZT mobilToken?

A modern technológiák, eszközök és programok elsősorban arra hivatottak, hogy gyorsabban és hatékonyabban végezhessük mindennapi teendőinket.