IT-KALAUZ

Tudástár a mindennapokhoz.
Számítógépes környezetről, informatikáról érthetően, felhasználóbarát módon.

IT miniszótár – az alapok

A modern informatika számos szakkifejezést használ, amelyeknek sokszor a jelentésével, de akár a létezésével sem vagyunk tisztában, pedig nap mint nap használjuk. Egy patika működése ma már elképzelhetetlen informatikai eszközök nélkül, ezért jó, ha néhány alapvetéssel tisztában vagyunk.

Az információtechnológia kisördögei

Google, Apple, Facebook, Skype. Ha találós kérdés lenne, így szólna: mi a közös bennük? Nyilván több minden, de amiről az írásunk szól, az egyetlen mozzanat mindannyiu(n)k életéből. A végén a konklúzió: hogyan értékelődik fel egy szoftver, amikor zűr van. IT-filozófiai értekezés arról, hogy a lónak is négy lába van.

Fő a biztonság – virtuálisan is!

Adatvédelem. Elsőre talán nem is gondoljuk, hogy magánemberként nekünk is dolgunk lenne ezzel a témával, pedig mindenki, aki használja az internetet, e-mailezésre, böngészésre, vásárlásra, közösségi oldalakat lapozva, sok gondtól kíméli meg magát, ha tisztában van a rejtőzködő veszélyekkel is.

Kevesebb energia, kisebb költség!

A digitalizáció és az évről évre fejlődő technológiák megkérdőjelezhetetlenül megkönnyítik a mindennapjainkat. Az egyre növekvő számú digitális eszköz kihasználásához azonban egyre több energiára van szükség nap mint nap.

Digitális eszközök a hőségben

A nyári kánikula nem csak az emberek és állatok szervezetére, de még az elektronikus eszközeinkre jelentős hatással van. Mind a meleg, mind a napfény befolyásolhatja működésüket, teljesítményüket és élettartamukat.

Megbízható online személyazonosítás – avagy miért hasznos az EESZT mobilToken?

A modern technológiák, eszközök és programok elsősorban arra hivatottak, hogy gyorsabban és hatékonyabban végezhessük mindennapi teendőinket.