Új riportfelület támogatja a daxa™ felhasználókat

A következő hónapokban új riportfelülettel bővül a daxa™ szoftver. Az új riportok szélesebb körű lekérdezéseket és részletesebb információt biztosítanak majd. A fejlesztés részleteiről a fejlesztéseket vezető Dr. Nagy Gábor Product Ownert kérdeztük.

PATIKASZOFTVER: Milyen új riportok lesznek elérhetők a daxa™-ban?

Dr. Nagy Gábor: A fejlesztés első ütemében a meglévő riportokat írjuk, strukturáljuk újra, majd a következő fázisban teljesen új lekérdezési lehetőségeket is beépítünk a szoftverbe. A meglévő riportok újraírása nyomán a fő cél az, hogy gyorsabban összeállítható, egységes elnevezésű és egységes fejlécekkel ellátott riportokat találjanak a felhasználók. Emellett, ha szükséges, egy-egy riport tartalmát is optimalizáljuk, kiveszünk, vagy adott esetben hozzáteszünk adatoszlopokat.

PATIKASZOFTVER: Miért kerültek továbbfejlesztésre az eddigi lekérdezési lehetőségek?

Dr. Nagy Gábor: Azt tapasztaltuk, hogy a korábbi riportlehetőségek nem tudták maradéktalanul betölteni a szerepüket, bizonyos adattartalmak és megjelenítés okán nem illeszkedtek a patikák szakmai és üzleti igényeihez. Mivel az elmúlt években kifejezetten a patikák üzleti érdekei mentén végezzük a szoftvereink fejlesztését, nem volt kérdés a riportok megújításának üzleti érdeke. Megvizsgáltuk hát, mik azok a tényezők, amik mentén a lekérdezések valóban érdemi támogatást adnak a patikavezetés számára. Ennek eredményeként az egységes, áttekinthető struktúrák kialakítása, az adattartalom optimalizálása és a gyorsaság lettek az első körös újratervezés nyertesei.

PATIKASZOFTVER: És mi lesz a második körben?

Dr. Nagy Gábor: A második körben a meglévő riportok mellé új lekérdezéseket építünk be. Ez azt jelenti, hogy az egységes megjelenésen túl a jövőben több riport elkészítésére nyílik lehetőség, melyek új adattartalommal szélesebb körű lekérdezéseket és részletesebb információt biztosítanak majd a patikák számára.

PATIKASZOFTVER: Felsoroltál több jellemzőt, is, de ha egyet kellene kiemelni, ami miatt a patikai szoftverek között ez a fejlesztés haladónak tekinthető, mi lenne az?

Dr. Nagy Gábor: Az egységes adattartalmat mondanám, de mellé tenném még a könnyű tovább felhasználhatóságot, azaz az elkészített riportok mindegyike egyszerűen kimenthető a számítógépre excel vagy pdf formátumban.

PATIKASZOFTVER: Mikor lesznek elérhetők az új riportok a daxa™ szoftverben?

Dr. Nagy Gábor: Az első új lekérdezés már a február végi frissítéssel elérhetővé vált. Összhangban a patikák szerializációban lévő kötelezettségeivel, létrehoztuk a HUMVO statisztika lekérdezést. Ebben a patika által ellenőrizhető, illetve hatósági ellenőrzés során bemutatható a lehúzott HUMVO vonalkódok felhasználónkénti mennyisége. A korábbi riportok továbbra is elérhetők az új felületen is, melyek az eddigi megjelenítés szerint nyílnak meg, az új riportok pedig egy új megjelenítőfelületen belül lesznek elérhetők, ahol egyszerre több riport is megnyitható lesz egymás melletti füleken. A riportfelület az elkövetkező hetekben folyamatosan bővül majd az új riportokkal, valamint a meglévő riportlehetőségek is frissítésre kerülnek, április végétől várhatóan május végéig pedig a régi riportokat fokozatosan felváltják majd az újak.