Útravalók az új esztendőre

Ezek a számvetés napjai. Visszatekintünk az elmúlt 12 hónapra, és megtervezzük a következőt. Mi, a Pharma Cloudnál dolgos évet zárunk 2022-vel. Vezetőink ezekkel a gondolatokkal búcsúznak a régitől és köszöntik az új esztendőt.

 

Számvetés, visszaemlékezés a mögöttünk hagyott évre felidézve az örömteli, sikeres pillanatokat és azokat a felemelő élményeket, amikor valami nagyot léptünk, amikor elvégeztünk egy nehéz feladatot, vagy szembenéztünk egy kihívással. Az elkövetkező napok mindannyiunk életében erről a számvetésről szól majd.

A Pharma Cloud 2022-es éve strukturális és szolgáltatásokat érintő fejlesztésekben egyaránt gazdag és dolgos volt. Van mit felidéznünk, van mire büszkének lennünk, és pozitív élményekben gazdagon van mit magunk köré gyűjtenünk. Ez az évünk olyan új utakat nyitott számunkra, és annyi munícióval ellátott minket, hogy 2023-ra már most megadta azt a lendületet, amivel az új esztendőt megkezdjük. A vállalat vezetőit arra kértük, osszák meg gondolataikat, melyek az inspirációt jelentik számukra a következő 12 hónapra.

 

Varga Attila, ügyvezető igazgató

A csapatépítő tréningünkön láthattam, ahogy egy csapattá váltunk, ahogy az egyes szakterületek egy céggé összekovácsolódtak. Felhőtlenül, jókedvűen együtt voltunk, és ez felemelő érzés volt. Ezeket a szakterületeket 2022-re olyan vezetői team irányítja a vállalatnál, akikre bátran támaszkodhatok és bízhatok bennük, velük a sikerünk garantált.

Partnereinktől is egyre több pozitív visszajelzés érkezik, látszik, hogy jó utat jelöltünk ki a magunk számára. Nagyon élveztem a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének idei zalakarosi kongresszusán a sok beszélgetést jelenlegi és leendő ügyfeleinkkel. Végtelenül izgalmas eszmecserék voltak. De azt sem feledem, mikor egy kedves partnerünk felhívott egy hétvégi napon, hogy megköszönje az Intelligens Árazó szolgáltatásunkat, mert már 1 hét használat után úgy érzi, hogy nagyon jó döntést hozott.

Ambiciózus tervekkel vágunk neki a 2023-as évnek. Szeretnénk sok-sok új, elégedett ügyfelet a partnereink között üdvözölni, a meglévő ügyfeleink számára pedig a lehető legértékesebb új szolgáltatásokat bevezetni. Lehetőségek tárháza van nálunk értékteremtésre, tele vagyunk ötletekkel, úgyhogy bátran mondhatom, hogy 2023 az újdonságok éve lesz a Pharma Cloudnál.

Dr. Gyarmati Kinga, Gyógyszerészszakmai vezető

Idén tavasszal léptem a Pharma Cloud kötelékébe, és erre az elmúlt háromnegyed évre nagyon jó szívvel emlékszem vissza. Ha mindenképp ki kell ragadni egy időszakot, akkor az első 2 hónapot emelném ki. Felettesem, kollégáim nagy empátiával, segíteni akarással, és hatalmas türelemmel terelgettek végig, egy a közforgalomból az informatika világába becsöppenő gyógyszerészt, az első botladozásain keresztül, emiatt ezekre a pillanatokra, csak hálával tudok gondolni.

Az egyik nagyon komoly sikeremnek élem meg, hogy a cég különböző területein dolgozó munkatársaknak be tudtam mutatni az általam képviselt szakterületet, így a 25 év minden szakmai tapasztalatát a cég javára tudom fordítani. És éppen emiatt a tapasztalat miatt a cégünkkel szerződésben álló gyógyszerész partnerekkel is könnyen értünk szót egymással, jobban tudom képviselni érdekeiket a cégben.

A 2022-höz kapcsolódó pozitív emlékek között kiemelkednek azok, melyekben sok NEAK-os kérdést, feladatot tudtam megoldani, sikeresen kapcsoltam össze kollégákat a hatósággal, és intéztük el a megoldandó helyzeteket. De hasonlóan jó érzés volt, amikor érteni kezdtem, hogy a fejlesztők hogyan gondolkodnak, hogyan látnak egy-egy témát, projektet.

2023-ban magam számára azt tűztem ki célul, hogy még többet tanulhassak az IT területén, így még hasznosabb tagja lehessek ennek a cégnek, ennek a csapatnak.

Dr. Nagy Gábor, Product Owner

A fejlesztési irányokat gondozom, így számomra az év kiemelkedő emlékei, eseményei is ehhez kapcsolódnak. Amikor látom, ahogyan egy új programrész működése elindul, olyankor felidézem, milyen utat járt be velünk együtt az első gondolat megszületésétől, az első kódok megírásától az éles elindulásig, majd látni a működését, elégedettéggel tölt el, és új lendülettel tudok a következőbe belekezdeni.

Munkám jellegéből adódóan ritkán van lehetőségem közvetlen kapcsolatba kerülni gyógyszerész partnereinkkel, de kedves emlékek, pozitív élmények szerencsére így is érnek velük kapcsolatban. A fejlesztések szigorú szabályok mentén kerülnek priorizálásra, és amikor ritka, különleges fejlesztési igényt megvalósítunk, és közvetlenül nekem fejezi ki háláját és örömét érte a partner, mert egyetlen beteg kiszolgálásában tudtuk őt segíteni, átsegít a nehezebb időszakokon.

2023-ra kitűzött céljaim között szerepel egyrészt személyes fejlődésem, másrészt az, hogy vállalati szinten fejlesztői oldalról is támogassuk az értékesítési törekvéseinket, és folyamatosan építve a patikai szoftverek élére tegyük a daxa™-t és a QB-Pharmát.

Dr. Poór Gyula, Értékesítési vezető

Ebben az évben csatlakoztam a Pharma Cloud csapatához, és a szép emlékek közé egyből bekerült, ahogyan befogadtak. Sok támogatást és kedvességet kaptam mind a saját csapatom tagjaitól, mind a többi vezetőtől, így rövid idő alatt megtaláltam a saját komfortomat és kialakíthattam csapatommal a munkafolyamatainkat.

Büszkeséggel tölt el idén bevezetett új üzleti szolgáltatásaink közül az Intelligens Árazó® sikere. Ennek bevezetésével a patikavezetők mindennapjait tudjuk megkönnyíteni, segítve őket az árazással kapcsolatos munkájukban.

Ha a napi kisebb-nagyobb örömteli pillanatokat kellene összegyűjteni, mindenképp köztük lennének azok a patikák, akik ezévben csatlakoztak hozzánk, és sürgető technikai igényük okán megoldottuk számukra a megszokotthoz képest gyorsabb átállást.  Az ő személyes pozitív visszajelzéseik megerősítenek abban, hogy készen állunk a következő év feladataira, és az idén a növekedés útjára lépő Pharma Cloud képes megfelelni a piaci elvárásoknak.

Az értékesítés vezetőjeként célom, hogy ne pusztán ügyfeleink, hanem az elégedett partnereink számát tudjuk növelni. Csapatommal ezen fogunk dolgozni 2023-ban.

Kovács Gábor, Fejlesztési vezető

Minden napomra szívesen emlékszem vissza az évből, mert olyan kollégákkal dolgozom a Pharma Cloud csapatában, akikre mindenben számíthatok, mind szakma, mind magánélet területén. Kellemes emlékeket őrzök az első patikalátogatásomról is. Nagyon pozitív volt számomra, hogy baráti közelséggel fogadtak, és osztották meg velem  tapasztalataikat. Büszke vagyok a fejlesztési csapatra, akik nap mint nap vállvetve mennek előre annak a célnak az érdekében, hogy partnereink kezében ne pusztán eszközök legyenek az általunk fejlesztett termékek, hanem egy igazán szerethető, és a napi munkát mindenben segítő termékcsalád, és büszke vagyok, hogy az „Együtt fejlődünk” mottóm teljes mértékben megvalósul az általam vitt terület, a Pharma Cloud teljes csapata, illetve a partnereink hármasa között. Minden történet tanulságos és kedves számomra, amit partnereinkkel együtt végzett munka során átélek. Ezekből a közös munkákból tudok kamatoztatni a következő fejlesztéseink során, illetve a közös munkákból induló ötletekből tudjuk építeni a következő, mindenki számára értékes új funkciókat. A legfőbb célom, hogy az általunk kiadott fejlesztések egy „szuperstabil” és minden partnerünk által könnyen kezelhető termékcsalád részei legyenek a napi munkájuk megkönnyítése érdekében. Ehhez egy jó eszköz számomra, hogy jövő évben sok patikát meglátogassak, és felmérjem az ott felmerült igényeket, illetve ezen igényeket meg is valósítsam a csapatommal.

Léránt Gábor, IT üzemeltetési vezető

2022 számomra egészen új célkitűzésekkel indult, hiszen ebben az évben érkeztem a Pharma Cloudhoz, ahol az IT üzemeltetés csapatának vezetőjeként egyszerre két fontos területen is helyt kellett állnom, és saját céljaimat megvalósítanom. Szerettem volna, ha a rendszergazdai szolgáltatásaink működtetésében olyan támogató csapattal találkoznának partnereink nap mint nap, akiknek szakmai kompetenciájában és segítőkészségében, ahogyan eddig is, továbbra is megbízhatnak, és technikai kérdéseikre megnyugtató választ és gyors megoldást kaphatnak. Másrészt fontos volt, hogy mindezt egy összeszokott, összetartó csapattal valósítsuk meg. Ha e két célt nézem, az IT üzemeltetési csapat vezetőjeként azt mondhatom, büszkén zárom ezt az évet. A jövő esztendőben pedig szeretném mind a patikai üzemeltetésben, mind a vállalat belső IT területein újításaimat, ötleteimet a csapatommal közösen megvalósítani.

Oberajter Dávid, Ügyfélszolgálat vezető

2022 remek év volt, a maga megpróbáltatásaival együtt. Rengeteget tanultunk és fejlődtünk a csapatommal. Az év elején még szinte megoldhatatlannak tűnő feladatokat ma már rutinosabban kezeljük. Szívesen emlékszem vissza ezekre a megoldott ügyekre, mert megerősítik bennem a hitet, hogy kitartással és kemény munkával végül minden kivitelezhető.

A Pharma Cloud megalakulásával és a daxa™ és QB-Pharma egy cég alá vonásával ügyfélszolgálatunk nagy kihívás elé nézett, mivel a korábbi egy szoftver helyett immár két szoftvert kellett párhuzamosan támogatni. A kollégák segítségével gyorsan eljutottunk oda, hogy ötvözve tudásunkat, most még professzionálisabb ügyfélszolgálatot tudunk biztosítani partnereink számára. Továbbá kiemelném, hogy sikeresen növeltünk a bejövő hívások kezelésének hatékonyságán és az esetleges nem fogadott hívásokat is átlagosan 15 percen belül vissza tudjuk hívni. Idén több mint 40 000 beérkező megkeresést kezelt ügyfélszolgálatunk.

Ügyfélszolgálatunk munkatársainak elkötelezettségét jellemzi az a történet, amikor egy napon megszólalt az irodaház tűzriasztója (mint utóbb kiderült, szerencsére téves riasztás volt). Mindannyian elindultunk ki az irodaházból, egy ügyfélszolgálati kollégánkat kivéve, akiért vissza kellett mennem, mert még a helyén ült, és egy patikát szeretett volna visszahívni, mert megígérte nekik.

2023-ban szeretném új megoldásokkal erősíteni az ügyfélszolgálat működését. Mindenképp nagyobb fókuszt szánok a kommunikációs lehetőségek bővítésére, valamint a bejelentett esetek átláthatóbbá tételére a partnereink számára. Ezek által szeretnénk még jobb ügyfélélményt biztosítani. Bízom benne, ezek részleteiről hamarosan beszámolhatok Önöknek.

Pető Andrea, Kommunikációs és marketing vezető

Számomra rendkívül különleges lett 2022. A Hungaropharmánál eltöltött időt követően hihetetlenül izgalmas és megtisztelő feladatot kaptam: ettől az évtől irányítsam a Pharma Cloud Kft. kommunikációját. Két ilyen markánsan eltérő márka, mint a daxa™ és a QB-Pharma arcát, hangját, küldetését megtervezni és kivitelezni, valamint egy olyan dinamikusan fejlődő, öles léptekkel haladó fiatal cég, mint a Pharma Cloud Kft. marketingstratégiáját kialakítani és megvalósítani különleges lehetőség egy kommunikációs szakember számára.

Minden gondolat, amit kimondok, kép, amit megálmodok és szó, amit leírok hozzátesz ahhoz, ami a Pharma Cloud ma és amivé formálódik a jövőben. Amilyennek Önök látnak minket. Nagyon nagy öröm, hogy része, részese, felelőse lehetek. Én ezt az ajándékot fogom idén kibontani a fa alatt.

2023-ban pedig még újabb módokon és újabb platformokon szólunk majd Önökhöz, mindezt azért, hogy olyan támogató anyagokkal és hasznos információkkal lássuk el Önöket, melyek nemcsak munkájukban lesznek hasznosak, de – titkon kicsit azt remélem – a mindennapjaikhoz is nyújtanak majd kellemes pillanatokat.