„Szeretném, hogy a Pharma Cloud ne pusztán a patikaszoftvert jelentse”

Interjú Varga Attilával, a Pharma Cloud ügyvezető igazgatójával

Milyen út vezet a napi fogyasztási cikkek piacától a gyógyszeriparig, a kereskedelmi képviselői munkától a cégvezetőig? Sokszor hallhatták, olvashatták már őt üzleti kérdésekről beszélni. Ezúttal önmagáról, eddigi szakmai útjáról – melynek jelentős részét a Hungaropharmánál járta be -, ambícióiról, törekvéseiről és személyes témákról is kérdeztük a Pharma Cloud ügyvezető igazgatóját, Varga Attilát.

Hogyan kezdődött a pályafutásod a Hungaropharmánál, és milyen utat jártál be a vállalatcsoportnál?

2014 februárjában léptem be a Hungaropharmához mint kereskedelmi képviselő, és első területem a főváros budai kerületeinek patikái voltak. Azt megelőzően egy gyógyszergyártónál, nagyobb időt pedig az FMCG piacon (szerk.: napi fogyasztási cikkek piaca) dolgoztam, így a HPH tevékenysége és maga a gyógyszerlogisztika területe akkor még új volt számomra. Az új szakmai irány rendkívül inspiráló volt, szerettem volna minél alaposabban megismerni, és rengeteget tanulni, melyre Fekete András Patikaüzletág igazgató csapatába tartozva eredményesen és hatékonyan nyílt lehetőségem. A HPH-s kollégákon túl a gyógyszerész partnerek lojalitása, kedvessége és korrektsége is rendkívül megkönnyítette ezt a tanulási folyamatot.

2015-től új pozícióban, már országos szinten dolgozhattam együtt a kórházak vényforgalmú gyógyszertáraival. Ez egészen más szemléletet kívánt mint a korábbi pozícióim, viszont egyértelműen sikeres időszakként élhettem meg: számos korábbi kórházi együttműködést indíthattam be újra, mindkét fél előnyére.

Ezt követően 2017-től lehetőségem nyílt regionális értékesítési igazgatóként folytatni a megkezdett munkát, a Hungaropharma Közép-Magyarországi 1-es régiója tartozott hozzám.

2020-től a Hungaropharma tulajdonában lévő QB-Pharma rendszergazdai szoftverszolgáltatások számára kiemelt időszak vette kezdetét. Az intenzív piaci növekedés megvalósításához, még a HPH zászlója alatt, én kaptam megbízást ügyvezető igazgató pozícióhoz. Tudatos stratégia mentén alakítottuk úgy a szoftvert, hogy annak minősége illeszkedjen a Hungaropharma által képviselt színvonalhoz.

Ezzel párhuzamosan egy másik leányvállalaton keresztül egy új patikaszoftver fejlesztése és üzemeltetése is zajlott már a Hungaropharma csoporton belül, ez pedig a daxa™. A vállalatcsoport stratégiájának részeként aztán 2021 végén egy leányvállalat alá vonta a két szoftvert és azok szolgáltatásait. Az volt a célunk, hogy minden gyógyszertár számára megtaláljuk a legjobb szoftvermegoldást, a QB-Pharma fejlesztésének tapasztalataival és a daxa™ innovatív megoldásaival. 2022 elején ezzel az egyesüléssel született meg a Pharma Cloud Kft.

Milyen kvalitásokra van szüksége egy régióvezetőnek és milyenre egy cégvezetőnek? Hogyan élted meg ezt az átmenetet?

Egészen más a kettő: régióvezetőként értékesítésközpontú szemléletre volt szükség: a sikerorientáltság, nyomon követhető és érdemi eredmények jellemezték a munkát. Egy kisebb csapattal kellett megvalósítanunk az előre meghatározott kereskedelmi célkitűzéseinket egy adott területen, a partnerekkel együttműködve. Egy cég irányítása ennél komplexebb, de mindenképp sokat segítenek a korábbi tapasztalataim: itt még alaposabban átgondolt tervekre, üzleti stratégia kialakítására és elkötelezett, közös irányba tartó, összehangolt szervezetre van szükség. Ügyvezetőként számos olyan szakembert sikerült megtalálnom, akikben megbízhatok, és akiknek a keze alatt olajozottan működik és fejlődik az adott terület. Az én feladatom ehhez megadni számukra minden támogatást, és összehangolni a szakterületek működését.

Korábban közvetlenül is tartottad a kapcsolatot a partnerekkel. Ebből megmaradt valami?

Igen, feltett szándékom továbbra is ápolni ezeket a kapcsolatokat, fontosak számomra a partnerek közvetlen visszajelzései. Bár ügyvezetőként értelemszerűen kevesebb időm van erre, nem vonultam ki teljesen a gyógyszertárakkal való személyes kapcsolattartásból.

Az FMCG iparágból érkeztél korábban. Mióta érdekelt a gyógyszerpiac és az informatika?

Két évet dolgoztam gyártónál a gyógyszerpiacon, mielőtt a Hungaropharmához megérkeztem, és az FMCG-nek köszönhetően a kereskedelmi szemlélet már ekkor is erősen jelen volt a mindennapjaimban. Sok jó gyakorlatot implementáltam ezekből az évekből a jelenlegi munkába. Az informatikai szférában korábban nem dolgoztam, viszont régóta közel áll hozzám az IT, korábban is érdeklődéssel figyeltem minden technológiai innovációt, és a saját mindennapjaimnak is aktív részét képezik a digitális eszközök, megoldások.

A HPH vállalatcsoportnál bejárt utad milyen hatással volt a szakmai karrieredre?

A Hungaropharma szemléletmódjával kifejezetten könnyen és jól tudtam azonosulni. Az a fajta korrekt hozzáállás, amelyet a HPH vezetése képvisel, a vállalatcsoport stratégiája és reakciói az adott helyzetekre az elejétől szimpatikusak számomra, és rengeteget is tanultam belőlük.

Mi minden történt azóta, hogy Pharma Cloud néven egyesültek a cégek?

Számos változást bevezettünk a cégen belül év eleje óta. Például új telephelyre költöztünk, optimalizáltuk a munkafolyamatok jelentős részét. Létrejött többek közt egy kereskedelmi képviselői csapat, akik a szerződéseket, a szolgáltatásokat, eszközbérleti szerződéseket menedzselik. Az ügyfélszolgálat is folyamatos változáson megy keresztül: bevezettük a ticketing rendszer tudatos használatát, ami lehetővé teszi a bejelentések rendszerezett, határidős kezelését és nyomon követését. Strukturáltuk a csapatot, így minden probléma a kompetens kollégához, az adott kérdés szakértőjéhez fut be. Így mára elértük, hogy egyetlen bejelentés sem maradhat megválaszolatlanul. Ezekkel párhuzamosan a többi szakterület is fejlődött, szorosan, egymást támogatva dolgoznak együtt. Az ügyfélszolgálat és a fejlesztési osztály között például hatékony, strukturált napi szintű kommunikáció zajlik. Cégünkben négy gyógyszerész kolléga felel egy-egy területért, köztük Dr. Nagy Gábor, aki úgynevezett product owner pozícióban felel a fejlesztésekért, segít értelmezni és priorizálni a patikai igényeket, így a gyógyszerészethez, mint szakmához is nagyon közel kerültek a fejlesztések. Az ügyfélközpontú mentalitásnak és fejlesztéseknek köszönhetően, több hálás partnerünktől is pozitív visszajelzéseket kaphattunk az elmúlt időszakban, valamint a Pharma Cloud kollégái által tett lépéseknek, fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt 2 évben közel 200 új csatlakozó patika szavazott nekünk bizalmat.

Mi a következő lépés? Hogy látod a Pharma Cloud jövőjét rövid és hosszú távon?

A jelen és a közeljövő számunkra a szolgáltatásbővítésről szól: olyan megoldásokat vezetünk be, amelyeket az új kompetenciáinkra alapozhatunk. Az új üzleti szolgáltatásainknak már el is készült az első eleme: az Intelligens Árazó® szoftvermodul, de már dolgozunk a további portfólióbővítésen, hamarosan egy új szolgáltatási elemet is útjára indítunk, mindezt azért, hogy partnereinket olyan releváns megoldásokkal tudjuk támogatni, melyek valódi, hatékony eszközként szolgálhatnak a sikeres üzletmenethez. Folyamatosan szem előtt tartjuk a szolgáltatás minőségének emelését. Megkezdjük egy új online platform fejlesztését, mely lehetővé teszi a digitális, nyomon követhető, egyszerű és hatékony kommunikációt ügyfeleinkkel. Hiszek abban, hogy a daxa™ innovatív megoldásai jelentik a jövő patikaszoftverét, ezért egyre nagyobb hangsúlyt fordítunk erre a programra, és egyre több gyógyszertárral szeretnénk megismertetni a forradalmi megoldásait és előnyeit.

Neked ügyvezetőként mik a szakmai céljaid? Milyennek szeretnéd látni a céget 5 év múlva?

Egy kiváló csapat állt most össze mind szakmailag mind emberileg. A célom, hogy ez a csapat minél jobban összeforrjon, egymást támogatva bátran merjenek új megoldásokat bevezetni a magas minőségű szolgáltatások mentén, ami partnereink számára is egyre magasabb felhasználói élményt eredményez. Szeretném, hogy a Pharma Cloud ne pusztán a patikaszoftvert jelentse a gyógyszertárak számára, hanem azt a megbízható szolgáltatócsapatot, akivel együtt viszik sikerre a vállalkozásukat.

A végére egy személyesebb kérdés. Hogyan tölti a Pharma Cloud cégvezetője a szabadidejét?

Kevés üres hely van a naptáramban. Az aktív időtöltés kapcsol ki igazán, így a különböző sportok azok, melyek segítenek a hétköznapokban kiegyensúlyozottnak lenni: kerékpározás, rendszeres futás és edzőterem, valamint, ha időm engedi kosárlabdázok. A kikapcsolódáson túl szeretem folyamatosan képezni magam, új dolgokat tanulni. Jelenleg mesterképzésre járok az ELTE-n, és hamarosan nagymotorra is megszerzem a jogosítványt. Az aktív pihenés és tanulás mellett a családom központi helyet foglal el az életemben. A kislányom hamarosan 4 éves lesz, szeretek sok figyelmet fordítani rá, nyomon követni, terelgetni az ő tanulási, érési folyamatait is, és én magam is rengeteget tanulok közben tőle.