Kiegyensúlyozott működés, automatizáltan

Minden gyógyszertárban előkerült már a kérdés, hogyan és mi alapján célszerű árazni a szabadáras termékeket annak érdekében, hogy az elért árréstömeg gazdaságos működést biztosítson. Erre adja meg a választ – sőt, egyenesen megold minden ezzel kapcsolatos problémát – az új Intelligens Árazó® szoftvermodul. 

Egy gyógyszertár vezetéséhez számos működési szempontra oda kell figyelni, ráadásul jelentős kihívás, hogy az egyre kedvezőtlenebb gazdasági helyzetben is megfelelően alakuljanak a vállalkozás pénzügyi mutatói. Az emelkedő üzemeltetési költségek és a folyamatosan változó beszerzési árak mellett fokozott figyelmet igényelnek a gyógyszertár üzleti és adminisztrációs feladatai is, melyek túlsúlyba kerülése esetenként a gyógyszerészi tevékenységet is hátráltathatja. 

Erre kínál megoldást a Pharma Cloud legújabb szolgáltatása, az

A Pharma Cloud fejlesztői olyan jövőálló alkalmazást készítettek, amely a háttérben felépíti és karbantartja a gazdaságos működtetés alapját: az optimális árazást. Az új árazómodul egy intelligens árrésfüggvény alapján napi szintű árkarbantartást végez, teljesen az adott patikára szabva. A gyógyszertárvezető üzleti igényei szerint, automatizáltan, számos adatot felhasználva kalkulálja ki a legoptimálisabb árrésfüggvényt: többek között figyelembe veszi a nagykereskedelmi árak változásait, továbbá azt, hogy milyen termékmixből áll a portfólió, vagy éppen milyen törzsvásárlói kedvezményrendszert alkalmaz az adott gyógyszertár. 

Használatához nem kell sem pénzügyi, sem informatikai tudás. Az Intelligens Árazó® modul a QB-Pharma és daxa™ patikai szoftverekbe építve, emberi beavatkozás nélkül kalkulálja gyógyszertáranként a legoptimálisabb árrésfüggvényeket, melyeket napi szinten dinamikusan és automatikusan tart karban az előre meghatározott paraméterek szerint. Ezzel eléri a gyógyszertárvezető által elvárt árréstömeg realizálását, miközben kiküszöböli az emberi tévedés lehetőségeit. A modul segítségével nem kell időt és energiát tölteni a fogyasztói árak képzésével, így az üzletmenet napi szintű kezelése helyett a gyógyszerész számára több idő jut a valós gyógyszerészi tevékenységekre. 

Az árréstömeg nem csupán a gyógyszertár üzemeltetési költségeit, de azokat a vállalkozásfejlesztéseket is fedezi, melyek garantálják a patika folyamatos növekedését és piaci versenyelőnyét. Az Intelligens Árazó® növeli az üzleti eredményességet, ezáltal egy gazdaságilag előnyös árazási stratégia tartható fenn. 

Az Intelligens Árazó® a QB-Pharma szoftverrel dolgozó patikák számára 2022 júliusától, a daxa™ patikai rendszert használó ügyfelek számára ez év végétől elérhető. További információkért keresse az Ön Pharma Cloud kereskedelmi képviselőjét!