Ilyen is van?

Szoftverkisokos hasznos műveletekhez.

daxa™ és QB-Pharma szoftvereink egyenként is rengeteg funkciót és műveleti lehetőséget kínálnak, egy-egy funkció pedig többféle módon is elérhető a programokban. Sokszor felmerül a kérdés, vajon ezek között vannak-e olyan műveletek, amelyek kevésbé vannak napi használatban, idővel akár meg is feledkezve róluk, miközben az általuk gyorsan kinyerhető információk révén ezek jelentős támogatást képesek adni a patikai munkában.

Arra gondoltunk, most felfrissítjük ezeket a funkciókat, és egy cikkben összegyűjtve átadjuk önöknek, bízva abban, hogy találnak közöttük olyan megoldásokat, amiket akár már a mai naptól újra beépíthetnek a patika napi rutinjába.

A daxa™ szoftverben

 • Listákon belüli keresés

Azokon a felületeken, amelyeken listák jeleníthetők meg (pld. Megrendelés szerkesztése, Beérkeztetés szerkesztése, Leltár, vagy NEAK TB-forgalom), egy sort kijelölve, majd a CTRL+F billentyűkombinációt megnyomva egy keresőablak jön fel, melynek segítségével szűkíthető a lista.

 • Expediálás felületre visszatölthető bizonylat

Egy adott napon belül a Bizonylatböngészőben a sztornó gombot használva (és nem visszáruzunk) megjelenik egy kosár ikon, melynek segítségével visszatölthető a teljes bizonylat tartalma az expediálás felületre.

 • Új közületi számla sztornó alapján

Egy adott közületi számlát sztornózva megjelenik egy kosár ikon, melynek segítségével létrehozható egy új közületi számla az adott partnernek. Ez a számla tartalmazni fogja a korábban sztornózott számla tételeit.

 • Tartozás kiegyenlítése

Ha egy bizonylaton belül több tétel kerül tartozásba, majd ezt követően ezek közül valamelyik készletre kerül, lehetőség van csak egy tétel tartozásának kiegyenlítésére is. A Tartozások felületen egy adott tétel sorában megjelenő Tartozás kiegyenlítés gomb segítségével kiadható a tartozás.

 • Készletek állapota

A cikktörzsben egy adott cikken állva a Részletek megnyitásával a Készletek fülön ellenőrizhető a készletek állapota (pl.: lejárt, foglalt, tartozás).

 • Területek másolása

Az egér jobb gombjának megnyomásával több felületen is másolható a kijelölt terület. Például: eRecept felületen jobb gombbal kattintva a vényazonosítóra az kimásolható, majd egy másik felületen szintén a jobb egérgomb megnyomásával beilleszthető az azonosító.

A QB-Pharma szoftverben 

 • A cikktörzs bárhonnan megnyitható

A szoftverben az F5-ös billentyű megnyomásával bárhonnan elérhető a cikktörzs.

 • Publikus gyógyszertörzs árváltozásai

A Lekérdezések > Cikktörzs > Legutolsó árváltozás menüpontban szűrni lehet a következő hónap 1-jével érvénybe lépő Publikus gyógyszertörzset érintő árváltozásokra.

 • Keresés a cikktörzsben

A cikktörzsben az ALT+E billentyűkombináció segítségével keresni lehet cikkszámra, TTT kódra, ATC kódra, Alimed kódra, ISO kódra, valamint hatóanyagra.

 • Alapanyag keresése

A programban lehetőség van listázni, hogy egy alapanyag mely összetételekben található meg. A cikktörzsben az adott alapanyag kiválasztása után az ALT+E billentyűkombinációt megnyomva, majd az Összetételben gombra kattintva látható a lista.

 • Személyre szabható pénzügyi adatok

A Pénzügyi áttekintésben a Sablonkezelő gomb segítségével személyre szabhatóak a megjeleníteni kívánt pénzügyi adatok.

 • Magisztrális összetevők ellenőrzése

Egyedi magik beütése esetén az eladási felületen az F8-as billentyű segítségével utólag is leellenőrizhetők az összetevők.

Amennyiben a leírt megoldásokkal kapcsolatosan további információra, segítségre van szüksége, keresse ügyfélszolgálatunkat (ugyfelszolgalat@pharmacloud.hu, 06 1 436 9931), ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.