Mindent rólunk – mindent a patikákért 3. rész

A fejlesztés alapszolgáltatás

Sorozatunk 3. részétől azokat a szolgáltatásokat mutatjuk be, melyeket a daxa™ és QB-Pharma szoftvereinkkel dolgozó gyógyszertárak választhatnak a meglévő szerződéseikhez kiegészítő elemként a patika további fejlesztéséhez.

Új üzleti év tervezésekor, vagy a változó mikro- és makrogazdasági körülmények, változó vásárlói szokások nyomán akár év közben is felmerülhet a gyógyszertár fejlesztésének szükségessége. A piaci versenyben és nehezebb gazdasági körülmények idején érdemes folyamatosan körüljárni, átgondolni, milyen szolgáltatások bevezetésével növelhető a gyógyszertár pénzügyi eredményessége és a vásárlói kör megtartása, bővítése.

Elérhetők olyan eszközök, modellek, informatikai megoldások, melyek szinte azonnal, már a bevezetést követő első időkben hozzák az eredményeket, és vannak fokozatos megtérülést, így hosszabb távú növekedést biztosító fejlesztési lehetőségek is.

A Pharma Cloud által kínált kiegészítő szolgáltatások között mindkét típusú megtalálható, érdemes a szoftverelőfizetéshez tartozó legfrissebb Hirdetményt rendszeresen átolvasni, mert az elérhető elemek, kedvezmények mind megtalálhatók benne.

Alapszolgáltatás a szoftverfejlesztés

Mind daxa™, mind QB-Pharma előfizetőink számára alapszolgáltatásként biztosítjuk a szoftverek folyamatos, piaci és szakmai igényekhez illeszkedő fejlesztését. A heti, kétheti rendszerességgel küldött verziófrissítés leírások részletesen tartalmazzák az aktuálisan beépített fejlesztéseket.

Ezek közül megemlítjük az elmúlt hetek két legjelentősebb fejlesztését:

A daxa™ programban új riportfelület került kialakításra. A jövőben az eddigiekhez képest több riport elkészítésére nyílik lehetőség, melyek új adattartalma is szélesebb körű lekérdezéseket és részletesebb információt biztosítanak majd a patikák számára. Az új riportfelület az elkövetkező hetekben folyamatosan bővül majd az újabb riportokkal, a későbbiekben fokozatosan felváltva a régieket.

A QB-Pharma programban a cikkcsoportok területén a vásárlói szokásokkal és a patikavezetői elvárásokkal való harmonizációt valósítottunk meg. 2023. március 7-től a szoftverben a következő új cikkcsoportok kerülnek bevezetésre: Dermokozmetikum, Nem támogatott OTC*, Nem támogatott vényköteles gyógyszer*, Orvostechnikai eszköz*, Reform élelmiszer*, SPEL (Speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer) nem támogatott*, SPEL támogatott, Támogatott gyógyszerek. A *-gal jelölt cikkcsoportok az Intelligens Árazó® szolgáltatás alá is bevonhatók.

Az általános patikai igényektől eltérő, jelentősebb fejlesztési igény esetén a Pharma Clouddal való külön egyeztetés során lehet megvitatni, az adott fejlesztés beilleszthető-e a tervezett fejlesztések és kapacitás sorába. Az egyedi igényeket a vállalat gyógyszerész Product Ownere járja körül, és dönt a fejlesztés megvalósításáról, valamint a kivitelezés részleteiről, ütemezéséről.

Munkaállomások

Amennyiben szükséges a munkaállomások számának, eszközeinek bővítése, a Hirdetményben szereplő díjszabások szerint igénybe vehető további munkaállomások kiépítése, így a következő hardver eszközök: asztali számítógép, notebook/laptop, az Android alapú, a Pharma Cloud saját fejlesztésű applikációjával a leltározást és készletgazdálkodást támogató mobilkészülék, a Zebra TC21.

Tanácsadás igénylése

Amennyiben a patika fejlesztésével kapcsolatban lenne szüksége szakértői tanácsadásra, vagy új munkaállomás kialakítását tervezi, telefonon és e-mailen jelezheti ügyfélszolgálatunk felé a 06 1 436 9931-es telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@pharmacloud.hu e-mail címen. A bejelentést követően kollégáink felveszik a patikavezetővel a kapcsolatot, és egyeztetik az igényelt plusz szolgáltatással kapcsolatos részleteket.

A következő részben a választható rendszeres szolgáltatásainkat kezdjük el részletesebben bemutatni.