Önök kérdezték

Új sorozatot indítva, havontva bemutatjuk az előző hónapban ügyfélszolgálatunkra érkező leggyakoribb kérdéseket és az azokra adott válaszainkat, ezzel is segítve az Önök munkáját.

Önök kérdezték címmel új sorozattal készültünk, amely mostantól az aktuális hírlevelünket megelőző hónapban az ügyfélszolgálatunkra érkező leggyakoribb megkereséseket dolgozza fel. Szeretnénk ezeket a bejelentéseket részletesen leírni, és ezen keresztül bemutatni Önöknek gyakran feltett kérdéseket és az azokra adott válaszokat. Azt reméljük, ezzel folyamatosan támogatni tudjuk az Önök munkáját, és mélyebb ismereteket adunk szoftvereink használatával, valamint a patika számítógépes környezetével kapcsolatban. Aktuális cikkünk a sorozat első része.

daxa™ szoftvert érintő kérdések

  • Hol lehet FoNo VIII. betegtájékoztatót nyomtatni?

A FoNo VIII. készítmények kiadásakor szükséges a készítmény betegtájékoztatójának átadása a gyógyszert kiváltó személy számára. A daxa™ programból a papír alapú tájékoztatót A4-es nyomtatón lehet kinyomtatni, az Expediálás/Cikktörzs – részletek – szakmai információk – betegtájékoztató-nyomtató ikonra kattintva.

  • Hol lehet megnézni, hogy egy adott dekádban mely vények kerültek elszámolásra?

A NEAK elszámolás csempén belül kijelölve a dekádot, amely vényforgalmát szeretnénk megtekinteni, majd a TB forgalom gombot megnyomva, a TB forgalom megtekintő felületen megjelenik a dekádban elszámolt összes vény, a főbb eladásra vonatkozó adatokkal együtt. A vényazonosítók között keresni is lehet, bármely vényre kattintva, majd a CTRL+F billentyűkombinációt nyomva megjelenő Keresés mezőbe bemásolható, vagy beírható a keresett vényszám.

  • Hol lehet megnézni egy termék készletmozgására vonatkozó adatokat?

Egy termék készletmozgására vonatkozó részletes adatokat legegyszerűbben a Lekérdezések csempén belül az Általános #1 Termékenkénti készletmozgások riportban lehet elérni.

A riport jól átláthatóan tartalmaz minden mozgástípust (bevételezés, beszállítói visszáru, expediálás, sztornó, visszáru, selejtezés, saját felhasználás, káreset, készletkorrekciók, tartozás kiegyenlítés). Fontos tudni, hogy amennyiben az expediálás tartozással történt, a riportban ez a mozgás a tartozás kiegyenlítés napján jelenik meg, az expediálás eredeti dátuma nem látható.

QB-Pharma szoftvert érintő kérdések:

 

  • A programban hol látható egy termék Alimed kódja?

A Cikktörzsben, az adott cikken állva, az Alt+S billentyűkombináció segítségével megnyílik a „Párosítások a szállítói törzsekkel” ablak. Itt a csúszkát jobbra elhúzva, az utolsó előtti oszlopban láthatóak az Alimed kódok. Alimed kódra a Cikktörzsben az Alt+E funkcióval lehet keresni.

  • Hol érhető el visszamenőlegesen minden, Pharma Cloudtól kapott tájékoztató levél?

Az Irodai programrész jobb alsó sarkában, a Dokumentumok gombbal nyitható meg az a felület, amelyen minden, korábban cégünktől kapott levél megtalálható. Itt a beírt szövegrészre keresve szűkíthető tovább a találati lista.

  • Hogyan lehet lekérdezni a tartozásban lévő (félretett), vagy függő készleteinket?

A Lekérdezések >> Cikktörzs >> Paraméterezhető felületen lekérdezhetők a függő és a félretett tartozás készletek. Javasolt külön-külön lekérdezni őket. Amennyiben a két opció egyszerre kerül kijelölésre, olyan cikkeket látunk eredményként, amelyen van tartozás és függő készlet is.
A lekérdezett tételek listája kinyomtatható, valamint exportálható PDF-be és Excel fájlba is.

Amennyiben a fenti témákkal kapcsolatban további kérdésük merül fel, keressék bizalommal ügyfélszolgálatunkat (ugyfelszolgalat@pharmacloud.hu, 06 1 436 9931), ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre!