Önöknek írom.

Dr. Gyarmati Kinga évzáró gondolatai

Lassan vége a 2023-as évnek, és az év végéhez közeledve az ember hajlamos számadást készíteni: mit sikerült elérnie, mit tudott megvalósítani az adott évben, esetleg mi maradt el, és mik a céljai jövőre.

Azt gondolom, nekünk, gyógyszerészeknek ez idei év nagyon sok várakozást, változást és eredményt hozott. Elmondhatom, hogy tőlem e változásokra való felkészülés folyamatos rugalmasságot és nyitottságot követelt meg. A Pharma Cloudnál a szolgáltatások fejlesztése és partnereink gyógyszerészi szempontok szerint való kiszolgálása dr. Nagy Gábor ügyvezető igazgató kinevezésével még erőteljesebbé, hangsúlyosabbá vált. Működésünket tekintve a gyógyszerészek szakmai és a patikák, mint vállalkozások üzleti igényeinek kielégítése eddig is kiemelt szerepet kapott, de a Pharma Cloud gyógyszerész menedzsmentjének támogatásával immár csapatunkon belül, a kollégáink is mind a személyes patikalátogatásaik, mind a belső, fejlesztési munkáik során még alaposabb bepillantást nyernek a gyógyszerészi feladatokba, és még jobban megismerhetik és meg is érthetik a tára mögött dolgozó gyógyszerészek igényeit, szükségleteit.

Milyen támogatást tudtam adni Önöknek?

Hírleveleinkben, valamint a patikák számára küldött tájékoztatókban és a weboldalunk gyógyszerészszakmai információkat tartalmazó menüpontjában közzétett szakmai anyagaim mindig egy adott, az aktuális időszakban és egyszerre több patikánál is felmerülő kérdésekre igyekeztek válaszokat adni. Ezek az írások a gyógyszerész kollégák visszajelzései alapján hiánypótlónak bizonyultak, így a következő évben is folytatni fogom a gyógyszertárak ilyen irányú szakmai támogatását. Emellett, ahogy idén, úgy jövőre is tovább készülnek a napi expediálás legfontosabb vonatkozó jogszabályait értelmező írásaim, mert ezekkel is, ahogy a visszajelzések mutatták, sok segítséget tudok nyújtani a tára mögött álló kollégáknak. Ezért továbbra is bíztatom Önöket, hogy bármilyen, a szakmánkat érintő kérdésük támad, keressenek akár engem közvetlenül, vagy jelezhetik azt ügyfélszolgálatunk felé.

A daxa™ és QB-Pharma szoftvereink fejlesztési tevékenységében való részvételemmel és szakmai támogatásommal a gyógyszerészi szempontok még szélesebb spektrumon képviseltették magukat, ahogy ez a jövő évben még hangsúlyosabban jelen lesz az általunk fejlesztett és üzemeltetett programokban. Az ügyfélszolgálatunk strukturális átalakítása során jelentős szerepet kapott, hogy a telefon végén ülő kollégák maradéktalanul megértsék a gyógyszerészek szakmai problémáit, kérdéseit, igényeit, így ebben a fejlesztési munkában gyógyszerészszakmai vezetőként magam is részt vettem. A jövő évben is az egyik legfontosabb feladatom marad, hogy a partnereinkkel való szorosabb kapcsolattartás mellett támogassam a kommunikációt a vállalaton belül, munkatársaim, valamint kívül, gyógyszerész kollégáim között információmegosztással és edukációval.

Nagy öröm, hogy ebben az évben több szakmai eseményen is volt lehetőségem személyesen találkozni Önökkel, és bízom benne, 2024-ben még több platformon beszélgethetünk!

Sok-sok gondolat maradt még bennem, de így, a karácsony közeledtével, az év végén a gyógyszertárakban dolgozó kollégák már ember feletti energiákat tesznek a betegkiszolgálásba és tájékoztatásba, ezért nem is szaporítom a szót. Köszönöm, hogy olvasták az idei írásaimat, bízom benne, segítségükre voltak!
Kívánok Mindenkinek nagyon eredményes, Boldog Új Évet!

Dr. Gyarmati Kinga, gyógyszerészszakmai vezető