Tarolt az árazás témája a zalakarosi konferencián

A daxa™ és QB-Pharma szoftverek mellett a patikai gazdálkodás volt fókuszban a Pharma Cloud standján. A szabadáras termékek árazásával kapcsolatos kérdések és a vállalat egyik legújabb szolgáltatása, az Intelligens Árazó® működése kiemelt érdeklődésre tartott számot.

Szeptember 30. és október 2. között került megrendezésre a Gyógyszerészek XXXII. Országos Kongresszusa. A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége által szervezett szokásos éves konferenciának idén Zalakaros adott otthont. Az eseményen a Pharma Cloud első alkalommal jelent meg saját standdal és aktivitásokkal. A vállalat a rendezvény három napja alatt több mint 20 m2-en várta a gyógyszerészeket beszélgetőpontokkal, kvízjátékkal, a regisztrációnál pedig minden résztvevő egy-egy Pharma Cloud ajándékot tartalmazó borítékot is átvehetett.

Amit mások nem mondanak el

Hogyan és mennyi idő alatt dolgozza fel az ügyfélszolgálat a beérkező kérdéseket? Hogyan zajlik a szoftverfejlesztés? Mikor és hogyan kerül beépítésre egy új igény, és mennyi időt vesz igénybe egy bejelentett probléma megoldása? Hogyan teszi egyszerűbbé az irodai munkát a felhő alapú szoftvermegoldás? Milyen szakértői támogatásokat biztosít a Pharma Cloud a daxa™ és a QB-Pharma rendszergazdai átállása során?

A Pharma Cloud standján négy beszélgetőpont került kialakításra, ahol a daxa™ és QB-Pharma szoftverekhez kapcsolódó kérdésekről, valamint a gyógyszertárakat érintő üzleti témákról beszélgethettek a látogatók a cég vezető szakembereivel. A személyes jelenlét számtalan lehetőséget biztosított, hogy a vállalat szolgáltatási köreivel, valamint a patikák napi munkáját és ügyvitelét támogató, rendszerszintű kialakításokkal megismerkedjenek az érdeklődők. A szoftverek előnyein, sajátosságain és a bennük lévő lehetőségeken túl fejlesztési kérdések és a napi munkát érintő témák is előtérbe kerülhettek.

A cikk a fotók alatt folytatódik…

És ami mindenkit érdekelt

A két szoftvert érintő, továbbá a cég által nyújtott napi működéstámogatási témák mellett gazdálkodási és üzleti tanácsokat is kaphattak azok, akik meglátogatták a Pharma Cloud standját. Bemutatásra került a vállalat egyik legújabb terméke, az Intelligens Árazó® is, mely a szabadáras termékek árazásában támogatja a patikákat. A legújabb, adatok felhasználásával dolgozó szoftvermodul a háttérben, külső beavatkozás nélkül állítja be a kiskereskedelmi árakat, méghozzá a patika egyedi igényei és az általa elvárt árréstömeg-növekedés szerint.

Olcsón vagy okosan? címmel e témában tartott előadást a konferenciateremben Varga Attila ügyvezető igazgató, a résztvevők számára egy nagyon fontos pénzügyi terület működésébe, a kiskereskedelmi fogyasztói árképzésbe adva betekintést. Bemutatta, milyen kihívásokkal szembesülhetnek a patikák a szabadáras termékek árazása kapcsán, és milyen konkrét anyagi előnyöket hordoz a gyógyszertárban keletkező adatok tudatos és tervezett felhasználása.

Milyen a tudatos árazás? Hogyan árazzak, hogy ne veszítsem el a vásárlóimat, de a gyógyszertár eredményessége se csökkenjen? Sőt van-e mód, hogy növeljem a patika bevételét? Az én gyógyszertáramban is vannak adatok? Mire tudom használni a szoftverben lévő adatokat? Egyáltalán: mi az, hogy adat, és hol keletkezik? Ezekre a kérdésekre kaphatott választ, aki részt vett az ügyvezető előadásán. Varga Attila prezentációja nagy érdeklődésre tartott számot, ami azt jelzi, hogy a patikák számára az árazás és a nyereségesség kérdése semmiképpen sem másodrendű, különösen a jelen gazdasági környezetben, mely minden gazdálkodó szervezetet érzékennyé tesz.

Játékok, nyeremények

A standon könnyedebb témák és ajándékok is várták az érdeklődőket. Az Adat-totó nevű kvízjátékban megtippelhették a Pharma Cloud egyes szolgáltatási területeihez kapcsolódó számokat, a regisztrációkor kapott borítékok pedig különféle ajándékokat rejtettek. A legnépszerűbb ajándék a tervezett, okos gazdálkodás szimbólumát jelentő malacpersely volt, de a kis ügyességi kockajátékok is kedveltek voltak. A borítékok között a szerencsések nagyobb értékű ajándékokat is találhattak. Azok, akik a helyszínen nem jelentkeztek ajándékaikért, november 30-ig a Pharma Cloud ügyfélszolgálata felé még jelezhetik beváltási szándékukat (ugyfelszolgalat@pharmacloud.hu).

Az alábbi videóban tekintsék meg a Zalakaroson töltött három nap hangulatos összefoglalóját!